Monday, December 1, 2008

Aktiviti Baru

Sabtu 29 Nov aku declare tarikh lahir arnabku..ms aku amik ni belum setahun lg umur die..tp aku genap kn setahun je laa..yg betina (hidung kaler hitam tu) aku bg nama Memey, yg jantan(eyeshadow kaler coklat tu) aku bg nama Alan..





si Memey ni mcm degil sket..Alan lak manja jer.. Memey punya fizikal yg agak besar dari Alan..aktiviti baru aku skrg ni..selain bg mkn n bersihkan najis die, aku dok lepak tepi cage ni jer..nk pegang mcm takut2 lg..sbb ms mula2 amik dr tuan die, (kt Jln Kerdas 1, Gombak) aku da kene cakar..ade lagi tanda kt tgn aku..terus aku xmo pegang dah..aku nk potong kuku die..tp kne google boleh ke x potong kuku arnab.

Yang menyampah ni, kucing2 liar kt umah aku tu, mcm jakun tgk rabbit ni. kucing2 tu dok usha kt tepi cage arnab ku ni..mmg takut la rabbit aku dibuatnyer..rabbit kan xleh buat bunyi..aku kt dlm rumah mmg xth ape jadi kt luar tu..sbb takut kne dengki ngn kucing2 liar kt luar tu, aku bwk masuk la rabbit tu ke dlm rumah..mak aku mmg bising laa..tp nk buat mcm mn..so smpai skrg ni aku tgh fikir mcm mn nk buat..letak luar selain kucing2 yg garang, ade gak Cik Siti n Nyamuk..letak dlm, bau mknn die plak yg busuk..Buntu.



Ahad 30 Nov..
konon nk g Salon DERRICK&TEAM sbb nk potong rambut bg pendek..kalo boleh aku nk botak terus..sbb fikir bleh dpt rambut baru. aku da fed-up ngn rambut aku skrg ni..banyak gugur..
penat dah nk kutip. Sekali Hairstylist kate awak x sesuai rambut pendek. die nk buat layer jer..
aku pun ckp la ape masalah aku..terkejut die dgr aku ckp aku nk botak. die ckp rambut awk ni lebat dan jenis berat, tu sbb kepala rasa preassure. die tgk2 lak kulit kepala aku..die ckp kulit kepala awk ni da kurang collagen..tu sbb rambut gugur. die pun suggest la wat Scalp Treatment. pastu die suggest lg psl Aloe Vera n Massage Theraphy..aku ikut ajer..since aku pun x penah wat treatment rambut.

aku bkn la first timer kt situ..sblm ni buat dry cut n wash hair je kt situ. gedebak gedebik gedebak gedebuk 2 jam aku wat treament kt situ..kepala pun rs ringan..skrg ni x ikat rambut pun da rs ok. sempat la jugak beli shampoo diorg..aku mmg nk beli shampoo baru..ingat nk beli shampoo pantene 3 minutes treament tu..tp x jd.baik aku wat treatment btul..kt salon ni diorg mmg guna product khas schwarzkopf kesimpulan nyer baru aku tahu..rambut pun kne wat treatment sebulan sekali. ingt buh shampu, conditioner n serum je da cukup..nk kne g salon gak..hai macam2. so sape2 nk gunting rambut ker, wat treatment ke leh la dtg sini..kalo nk potong rambut style2 korea jepun tu..elok la dtg sini..jgn la g kedai mamak tu..mmg huru hara rambut korg jd nyer. ni pesanan utk min adeck.

7 comments:

KeMatZ said...

kenapa arnab jantan ko tak bg nama normanhakim.. heheheheh

nhanania said...

aku xmo la die ikut perangai norman hakim nnt..kang sesuka hati die jer zina ngn arnab lain.

saracocohoney said...

memey tu dalam bahase kelantan maksudnya memang...so memang mende?

13may said...

hehhe hehhe

nu3k said...

cadangan: ape kate ko bwat bisnes satey arnab?sedap meh!!

nhanania said...

saracocohoney:
psl kelantan2 ni, this is prohibited area ok..

13may:
ade bende lucu ke?

nu3k:
terima kasih pd cadangan bernas anda.
ape kate aku try panggang telinga ko dulu...hehehe

sukahati said...

erk....arnab!walopon arnab ituh comel....kompem aku tak suker binatang bulu2 camtuh...geli2

baper hengget ko wat treatment rambut weh??

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: