Sunday, November 2, 2008

Canon Photomarathon 2008 & Maskara Shorties 2008

Canon Photo Marathon Malaysia 2008
Venue : Berjaya Time Square, Pavillion KL, KLCC
Date : 1st Nov 2008
Time : 7am - 8pm


aku smpai agak lewat sedikit, around 720am..aku pergi sana dgn kereta baru Sukahati..hhhehe merasa aku naik kereta dia....at that time the participants are q'ing already. Team Erme (Erma, Zehan & Chot) awal lg da smpai..bleh aku ingt Zehan tu laki..hehhe

tgk pix1, ramai kn org yg join? most of them DSLR user..compact digital camera mcm aku x ramai pun..nk q pun sonang.

Selepas dgr briefing yg x berapa nak dengar tu, masing2 move around nak ambil gambar ikut tema yg diberikan..












1st Theme was Indulge Metropolitan..tis is the pix tht i've submitted 4 tht theme..
from 1st pitstop tht was Berjaya TimeSquare, we move to Pavillion KL
to take 2nd Theme. jln kaki ek ke sana..
mula2 tu masing ceria lagi..boleh lari2 lompat ambil gmbr..


for 2nd Theme was Mess in Rules..
byk gmbr yg ku ambil, sampah bersepah2 di tepi tong sampah,
pedestarian cross road ms lampu pejalan kaki tunjuk 'Tunggu'..
aku pilih gmbr atas, kereta park at yellow line.
From Pavillion KL we move to Suria KLCC..nak ambil tema ketiga pula.
jalan kaki lagi..ye laa bukan x boleh naik tren..tp nanti limited plak gmbr yg boleh di ambil.


Finally 3rd Theme is Goes Green..indoor is prohibited ek..
pesanan organizer..ni la gmbr yg ku hantar.
dari Suria KLCC kami jalan kaki balik semula ke Pavillion KL,
rehat kan badan dulu, solat Zuhur di Surau Level 5..penat, lenguh kaki, pinggang..
pergh lebih 10km dah ni ku jalan..uhhhh
jam 2pm kami bergerak ke Berjaya TimeSquare semula utk submit semua gmbr.
1pix 4 every category..aku select 3 pixs utk submit.
sblm blah tu erme ckp kt situ ade ambil gmbr siap cuci sekali free..
org pun x ramai masa tu..best laa..diorg guna printer Canon Selphy..
cantik tau gmbr dia..



seperti biasa ambil gmbr kat entrance...aku mls nk tunggu seminar Canon..
Result pun x tggu gak..tau mesti x menang punya lah..sempat la jugak aku shopping kat Nichi TimeSquare..dapat 2 helai baju..hahaha. Gambar2 boleh tgk kat sini yaa..

Sbnrnya mlm selepas competition ni kami nak pergi Maskara Shorties plak
kat Jln Dewan Bahasa..lps solat asar, mandi and solat maghrib semua kat rumah Zehan(kwn Erme) Terima kasih byk2 kpd Zehan..semoga ketemuk lagi buk yaa..

smpai Rumah Pena jam 810pm..org da ramai ms tu..
kerusi yg disediakan juga sudah penuh..
tetibe MatJan kate boleh dok depan sini (sini tu refer pd atas carpet dpn screen)
aku, erme, sukahati n Zehan pun cepat2 dok situ..dpt dok dpn..hehehe
rs mcm kt kg plak..tp best leh lunjur2 kaki yg sedia lenguh ni..




tp tayangan filem pendek tu mcm x pendek sgt..agak ngntuk juga lah..
sorry Bro aku komen plak psl hasil karya korg..
ye la scene jalan2 kt highway jln pulang ke rumah yg sgt jauh tu pun x cut..
adoiii...pastu ade cerita yg x berapa nak paham..cerita omputih yg xde suara maupun subtitle tu..cerita kereta1 and kereta2 tu last sekali die suro perhatikan situasi kereta dan dengar audio yang dimainkan..tp still xde kesan ape2..sama mcm yg mula2 kami tonton..mmm tp xpe laa congratz to u all cos ade usaha nk cipta hasil karya sendiri..
papepun aku sudah dptkan buku Romlah the Untold Stories yg u all br launched smlm..



gmbr pd screen adalah tayangan tentang mamat yg sgt bernasib malang..kesian..

6 comments:

Ajami Hashim said...

"cerita kereta1 and kereta2 tu last sekali die suro perhatikan situasi kereta dan dengar audio yang dimainkan..tp still xde kesan ape2..sama mcm yg mula2 kami tonton.."

tulah kan?.. nasib baik takder kereta3!... mau kena sumpah jadi lori!.. wakakaka!.. btw, tq 4 the komen.. muahhh!

sukahati said...

haha....the director itself komen kat blog ko.Wakaka....aku rs kiter mengantuk sebab sepanjang hari berjalan. Keletihan yang amt sgt. Tak dapat nak fokus. :p

nhanania said...

tu arhh terkejut aku..pg2 bukak inbox td..uhuhh malu i..

nu3k said...

ko tgk tayangn ape tue?ade org tgh bukak sluar..biar betik ko..

nhanania said...

die tgh pakai seluar kecik la nuek

KeMatZ said...

nany.. sila sahut cabaran aku.... sila jenguk blog aku.... ok...
ko kan ada camera... kan...

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: