Monday, September 8, 2008

my 1st roadtax renewal was renewed

sbb aku selalu dgr HITZ n FLYfm, aku terdengar kt iklan suro renew roadtax online kt MYEG,
at 1st the transaction was failed, sbb my current insurance is not Takaful CIMB.
baca2 kt situ die suruh beli insurance Takaful CIMB dulu sblm renew roadtax.
aku yg 1st time ni xth bleh tukar insurance lain tiap2 tahun. bbrp hari slps tu my transaction has been detected in their system as failed. right after that their customer service call me and ask me about that..aku pun cite laa ape yg patut. En Azrul kot nm die, (x ingt plak) cara die cakap mcm mesin. mendatar je suara die.. mmg sesuai la jd customer service. die bg quotation kt email aku. aku tgk2 eh lg murah dr insurance yg aku patut byr skrg murah 96 ringgit..whoaaa itu sudah kira bagus. aku pun ok sy bayar terus.

esok mlm nyer, tgh tgk cite kekasihku Seru, ade sorg mamat dr myeg call ckp nk antr roadtax sticker. tunggu punya tunggu die call 930, kul 1130 br die smpai.. sbb hujan lebat dr ptg smpai mlm. ok aku maafkn..tu pun sbb cara die bercakap sgt la baik..
rebate tu die tny kite nk collect kt postoffice ko masuk dlm account bank..aku yg mls beratur kt post office ni ckp masuk je dlm account sy..

hari ni plak aku da dpt email saying tht my rebate had been credited in my account.

Transaction info

Transaction ID : S004174446

Trans Date :Friday, September 05, 2008

Amount :RM625.00

Bank Selected :CIMB BANK BERHAD

Date sent :Friday, September 05, 2008

Registration No :WQM###

Reason :SUCCESSFUL

Cust Profile

NameNUR HANANI BINTI ABDULLAH

IC Number82061301####

Post Office code20721

Emailnhanani@xybase.com



Online Rebate


Your rebate status is successful and had been credited into your bank account

Email scanned and protected by POS Malaysia
Pos Malaysia Berhad is Malaysia's national postal company
Visit us online at www.pos.com.my

ermm everything is on ur finger tips.
thanks to MYEG.

7 comments:

kasut-gombak said...

ko kaye la ek bln ni? hehe.. dpt dwet raye!

KeMatZ said...

insuran kereta ko just 96hinggit.... bukan ko kereta baru ke...

nhanania said...

murah 96 ringgit la kematz
apekah ko ni?
insuran diri per month pun lebih dr 96 ringgit.

KeMatZ said...

ialahh.... bapa nyer murah... setahu aku insuran kereta aku first year ajhe dah 1k.... macam mana ko lehh dapat 96hinggit... ni insurance apa ye... mushkil aku.... ko cover staring ajhe ke... hehehehe

nhanania said...

murah 96 ringgit bermaksud
less than RM96, erm yg lama pny 1034 aku kne byr. yg cimb takaful ni 938 aku kne byr? samche bette?

KeMatZ said...

heheheheh... tak sempat nak suruh ko delete yang tu... hehehehe... oic... 96... hemmm oklahhh tu... bukan kalau maitain pun dia akan turun.... hehehehe... apa apa ajhe lahh....

nu3k said...

elehh WQM 4162..nk ber'hash'2 pulak:))

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: