Sunday, June 5, 2011

Pulau Sibu Mersing Johor @Sibu Island Resort

5 June 2011 0800

Pulau Sibu, Mersing Johor
Sibu Island Resort
25-27 Mac 2011
POTO Travel Agent.

honeysun bersama cik Sukahati :)

^^^ bas yang dinaiki dari BTS ke Mersing Bus Stand ^^^

pertama kali menggunakan perkhidmatan Terminal Bas Selatan (TBS)
wahh sungguh kagum aku melihat struktur bangunan
serta teknologi juga perkhidmatan yang digunakan.
seawal jam 9 pagi kami sudah berada di dalam perut bas.
hari Jumaat yer..saat orang ramai berpusu-pusu hendak ke pejabat
aku terkejar-kejar hendak ke TBS
dengan salah naik tren akibat kekeliruan pada perkhidmatan STAR LRT.
berpeluh-peluh pagi itu berkejaran.

tiba di stesen bas Mersing jam 2 petang lebih.
kami terus ambil teksi utk ke Jeti Tanjung Leman.
kami perlu menaiki feri jam 4 petang.
itu adalah feri terakhir pada hari itu.
kami naik teksi dengan seorang makcik..driver teksi perempuan.
pada mulanya kami sangkakan lelaki, tapi bila dengar suara..ohh perempuan.
waaahh laju makcik tu pandu teksi. dari Stesen Bas ke Jeti mengambil masa
sejam lebih sket. Alhamdulillah kami berjaya tiba sebelum jam 4.
setelah mendapatkan agen kami di Jeti
minum-minum rehatkan badan kami naik feri pula.
lebih kurang setengah jam perjalanan nak ke Pulau Sibu Tengah.

^^^ sebaik sampai Sibu Island Resort ^^^
sepanjang perjalanan dalam feri, kami diberitahu tentang Pulau Sibu oleh Travel Agent kami.
di resort itu hanya 4 org sahaja yg dtg menginap termasuk kami berdua.
2 pasangan baru berkahwin..alaa bosan la plak kan?
sesampai jer kami disambut oleh penghibur resort. Nice kan?



^^^ disambut oleh penghibur hotel dengan lagu ala-ala muzik Hawaii ^^^


^^^ bilik kami ^^^

^^^ boleh lihat rusa di mana jua ^^^
malam-malam macam2 bunyi..agak menyeramkan jugak sebenarnya
bunyi rusa, burung merak.
nak jalan pergi makan lagi lah takut..ye laa penghuni pun tak ramai.
terkepit-kepit kami berjalan.

^^^ tidak ketinggalan merak kayangan ^^^
hari ke-2 hari Sabtu sudah ramai keluarga yang datang berkunjung
cafe sudah penuh diisi dengan orang ramai.

^^^ sempena Earth Day 2011 ^^^
malam ke -2 tiba2 cafe gelap gelita plak?
guess what? Earth Day..adooii haii..
kene makan dalam gelap nampak nya.
kemudian semua di arah keluar ada upacara simbolik
melepaskan dekorasi lilin dalam kolam renang.

^^^ upacara menepung tawar. ehh silap menyalakan lilin ^^^

^^^ melepaskan lilin ke kolam renang ^^^

^^^ saat pulang, semua hantar kami ke jeti. chef pun sama kakaka ^^^
hari ke 3 iaitu hari Ahad tiba masa pulang ke Kuala Lumpur.
perjalanan terasa sangat jauh.
entah berapa kali tidur entah berapa kali terjaga.
smpai KL lebih kurang 12 malam jugak kot.



~~ You don't get to choose how you're going to die. Or when. But you can decide how you're going to live now.-- Joan Baez ~~

12 comments:

kasut-gombak said...

cntek x sibu island>
best?xnmpk gmbr pntai pn, leh skorkel ke apa?
pakej mahal x?
haha, gile bapak bnyk soalan. haha.

nhanania said...

kalo nk g pulau sibu..g pulau sibu besar..tmpt aku g ni pulau sibu tengah..resort ni semata-mata..x best pun snorkle..bese je tak byk sgt ikan. yer lah dah g mabul kan. hehehe..

pakej..tak dapat dipastikan sbb menang pakej percutian. covers accom and f&b.

Cik Killa Rassally said...

Yep mmg cantik.. abah sy dulu keje situ.. selalu g sne dlu. <3

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

berapa cas teksi dari mersing ke tg leman?

inamorataoreonz said...

eh nak tanya.,,, best tak tempat tu.. then bot pukul bape ada.. kene tempah ke...

Anonymous said...

I read this article fully concerning the comparison of most up-to-date and preceding technologies, it's amazing article.

Also visit my web blog :: insomnia song
Here is my blog : insomnia 60 year old woman

Anonymous said...

Aw, this was an incredibly nice post. Taking a few minutes and actual effort to create a really good article…
but what can I say… I put things off a whole lot and never seem
to get anything done.

my homepage: cheap online backup
Look into my web-site ; unlimited online backup

Anonymous said...

Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I
guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly
enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any tips and hints for novice blog writers? I'd certainly appreciate it.


Also visit my web page: insomnia diagnosis
My webpage: insomnia upset stomach

Anonymous said...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a
pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers

My web-site :: unlimited online backup
my page > online backup storage

Anonymous said...

I believe what you posted made a ton of sense. But, consider this, suppose you added a little content?
I mean, I don't wish to tell you how to run your website, however what if you added a post title to possibly get people's attention?
I mean "Pulau Sibu Mersing Johor @Sibu Island Resort" is a little vanilla.
You could glance at Yahoo's home page and note how they create news headlines to get viewers interested. You might try adding a video or a pic or two to grab people interested about everything've got
to say. In my opinion, it could make your posts a little
livelier.

Here is my webpage :: online backup solution
My web site > online backup uk

Anonymous said...

bape harga bot/feri ha?

nhanania said...

pakej tu termasuk tambang pergi balik feri..tak mahal tak silap.

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: