Tuesday, May 20, 2008

Wesak Day bersama X/Ofis Mates

19 May 2008, 0800, Air Terjun Sg Gabai..
yg cofirm g 6 org jer,
aku, Zaid, Alin, Zeila, Kam and Min.
plan kumpul kt Petronas Sebelah Plaza Phoenix kul 8 pg.. tp biasa la nyot nyet nyot nyet.. lebih gak kul 8. aku ngn min smpai 0745, pastu tggu yg lain2 smpai. x lama lps tu kete myvi zaid n Crv ziela pun smpai..
disebabkn sumer lum bfast..kami g mkn kt warong tepi jln dulu. lps mkn2 gerak ke destinasi yg dituju.. x lama lps tu singgah lg kt kedai.. rasa mcm nk pergi terengganu lak..sbb byk naa tmpt yg nak di singgah..hahah..bdk2 ni ade yg mau beli selipar, mknn2 tuk mkn kt ats.
debak debik debak debuk, kami pun gerak meneruskan perjlnnan. disebabkn sgt teruja nk g mandi sungai, aku x tgk jam da pukul brp.. so x th smpai kul bp. yg aku th dr tmpt mkn2 tu 24km lg tuk smpai air terjun sg gabai. wahhh jauh rupenyer..sg congkak 21km.. kecik2 dulu tido jer
tau2 da smpai.
smpai2 je, cr tmpt parking, kami mula la mendaki.. ni je gmbr Alin yg aku dpt.. seronok kne kan alin ms tu.. seronok tgk die semput2 letih2 naik tangga.hahahah tgk la minah tu, tangan die mcm lekat kt pemegang tangga tu..ahahah jgn marah..

video
mula2 tu kami mandi kat ats, kne daki bukit sket.. lps habis tangga kami panjat, naik bukit lak..x bwk kasut lak tu.. redah ajer.. tp kaki ku luka sket..ish ish..pedih lak bile turun ke darat..ms kt atas x pedih, mungkin sbb sejuk kot..da puas mandi kt ats konon turun nk balik.. tetibe jumpe tmpt slide..wahh xleh jadi ni.. bentang tikar blk la jwb nyer kami kt situ.. haa video ni tunjuk kami ramai2 slide..mula2 turun sorg2.. wahh sgt seronok.. xth bile nk last.. asyik jom lagi sekali, jom lagi...hahaha seronok2.. semua b'mandi-manda, alin pilih tok jadi cameraman jer.. die la tukang rakam aksi kami semua.

lps main2 tu nmpk mcm nk hujan.. kami pun beransur turun.. dlm kul 1 gak la kami habis mandi..hahaha.. lps salin baju, solat zuhur kt surau kami gerak dr kawasan air terjun tuk isi perut ngn nasi plak..lapar wehhh..
byk tenaga telah dihabiskan di sana..

lps lunch zeila nk balik, die x join g watch tower, die kate da byk kali pergi.. ok kami berlima lak g sn.. panas2 buta tu naik atas.. hahah org lain naik2 terus turun, kami lak lepak2 kt situ lama2.. then zaid ajak mkn buah kt tepi2 jln.. kete ku ditinggal kt situ.. sume naik kete zaid g jln2 cari durian..
thanks kat zaid sbb die yg drive ke sana..aku da letih nk drive sbnrnyer..lagipun mcm agak takut ngn mat2 motor yg bwk motor mcm tu jln nenek die.. huuuuuu

smpai tmpt org jual buah2an.. kami mkn durian, manggis n rambutan kt situ.. durian pertama x best tawar.. yg kedua rs best sket.. manis dan pahit.. ingt durian direct dr dusun berhampiran.. tp durian nun dr pahang sana tu.. ermm da hilang rs manis die kt karak highway agaknyer. pastu terus g cari empangan pangsun..

mula tu nk g tgk Empangan Pangsun.. tp da g tmpt naik gng Nuang, gate kt situ tutup.. kalo x leh lepak tepi empangan tu.. tp aku ingt dulu kalo balik n9 lalu tepi empangan pangsun.. ni x jmp lak.. ermmm..

ms lalu2 kt tepi jln nmpk lak Kolam Air Panas.. kami pun singgah sebentar kt sana tuk rendam kaki.. min ngn zaid masing2 menguji ketahanan kaki mereka.. rendam kaki dlm tu.. wahh panas sungguh air die.. x tahannnnn.. kuar je kaki dr kolam, kaki jd merah n kembang.. smpai ke hari ni..hahaha nmpk gemuk je kaki aku.. ok da pukul 1830 g solat asar dulu sblm pulang ke KL.. ms nk g amik kete kt watch tower tu.. org punya la ramai.. kete pun byk... beratur nk cari tmpt parking.. kaw parking kecik lak tu.. then kami pulang ke KL ikut jln ampang.. 1930 aku smpai rumah... wahh seronok2..letih tp seronok.. lps ni plan g PD lak.. pastu singgah umah Ani the PM, boleh ani? dtg raya rumah you..hahaha

4 comments:

rucAlica said...

apesal korang pegi time aku sakit kaki pas assesment ni wei..
sampai hati huuuuu

Qhaseh said...

aaaa nanigong mmg sengaja nak kene kan aku..punyalah tinggi tangga yg kitaorg daki tu..letih tahap dewa..balik ni sakit2 kaki dibuatnya..tapi ape pun kat atas tu mmg best..rasa nyesal lak x mandi hari tu..nge..nge..nge...

kasut-gombak said...

awat gmbar aku xde pon?

o lupe.

aku xikut pon rombongan korang rupenya.

hehehe..

Qhaseh said...

kasut-gombak yopo yopo.hahahaah

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: