Saturday, May 10, 2008

Larian2 Bomba...aku naik ambulance hehehe.


Larian Bersama Bomba 2008
10 Mei 2008
dari Dataran Merdeka
jarak 10KM.

heheh aku xleh henti gelak kn diri ku..
mmg bongok..gilerrrr.
spt biasa aku lebih byk berjalan dr berlari. tp jln lebih laju dr yg biasa aku jln. aku dengki ngn sorg peserta perempuan gemuk tu.. die lari slow jer tp consistent..dlm hati uuuu aku xleh kalah ngn die ni.. die pakai tight kaler hitam menampakkan size peha n punggung die.. sbb tu aku leh kate die gemuk. mula2 tu jln n berlari dgn seorg cikgu lelaki umur 28..hehe sempat berkenalan.. die nmpk pro..tp mcm pancit..bdn mcm atlit dah.. cikgu pendidikan jasmani rupenyer.. tetibe lutut die sakit.. die da x larat nk stop kt polis trafik..aku pun sy pergi dulu la ek.. aku nk kejar kwn aku yg name nyer SukaHati tu..


lg 2km aku nk sampai Dataran Merdeka.. br nk start lari.. lps jln2 yg lama.. aku pusing2kn kaki dulu.. bile aku jln jer kaki aku cramp..kaki ku x rasa pape bile pijak batu2.. aik kenapakah? aku pun stop kt tepi.. lurus2kn kaki..goyang2 kn sket. lalu laa peserta2 lain tny bleh jln x ni? aku sengih jer..jap lg bleh ni..malu dah sbb ramai sgt tny ok ke x..
jap lg vrooommm polis trafik pun dtg..
Polis Trafik 1 : nape ni?
aku : kaki cramp.. xpe2 sy ok ni...jap lg sy da bleh jln..
PT1 terus roger kwn2 die ckp psl aku..suh dpt kn ambulance..terkejut aku dgr..
aku : eh jgn laa malu la sy naik ambulance
(peserta lain da kumpul tgk aku, vroomm lagi..dtg 3 org polis trafik lg..)
PT1 : eh mn leh dukung bdk ni.. perempuan yg sakit kaki ni.. bdn agak besar..uu berat nk dukung ni..
PT2 : uu xleh dukung ni.. punggung pun besar.. kne naik ambulance..
PT3 : meh naik motor ngn abg
(dlm hati aku, eh bodoh polis2 ni.. malu aku..hampeh..neno neno neno
PT2 : haaa tu ambulance da dtg tu..
aku : sy xmo naik.. betul ke da xdee org kt blkg ni? sy nk habis kan jugak..
PT1 : yer yg tu yg last..

Bomba1 : haa sakit kt mn dik?
Bomba2 : leh jln x ni?
(mereka da bersedia nk papah aku)
aku : alaa sy xnk naik boleh x? eh xpe2 sy boleh jln lg ni.. (agak slow gak laa..hehhe)
maka aku pun naik la ambulance (pix1)..1st time tau..(pix2 gmbr bwh kanan) mrk bg aku air tuk minum.. tp bomba 3 kate biar abg minum dulu..slurrp (hampeh) bermula la sesi bergmbr dan temuramah dlm ambulance tuh..hahaha..
ms nk sampai..
Bomba2(hensem n tinggi sasa gak la tkg amik gmbr) :
eh Hanani wat pura2 pengsan..muka x larat ker..ni gelak2 lak..
(aku mmg xleh ctrl gelak lg, malu pun ade camne nk turun ni..ramai org kt luar)
Bomba1 : haa stretcher2..
Bomba2 : naik la stretcher ni..
(hahah rs malu lak..) bomba1 n bomba2 ni pun usung la aku ke khemah..hehhehe.. aku tutup mata tau.. ramai org kt tepi2 tu.. siap ade suara2 eh ni betul2 pengsan ker? (bongok nyer bdk2 ni) smpai jer khemah da ade katil menanti.. Doktor perempuan pun da tggu.. die urut kaki kanan ku.. aku bg kaki kiri lak.. alang2 leh hilang lenguh terus.. tp mcm x pandai urut jer.. smbil2 aku menjawab segala soalan2 Bomba1.. amik butir2 peribadi aku..


seperti biasa aku dpt sijil n Tshirt (pix3).. ingt da xdpt sijil sbb x abis kn berlari.. tp aku tgk Doktor pun dpt sijil..aku g tuntut kat kaunter laa.. heheh..
pix1--semasa berada dlm ambulance
pix2--kenderaan yg digunakan oleh pasukan Bomba dan Penyelamat ade motor berkuasa tggi, motorbot, ambulance, truck.. bergmbr ngn heli je x dpt.

pape pun terima kasih pd
1 * polis2 trafik yg jg trafik sepnjg 10KM tuh..juga polis2 trafik yg memberi ku peluang naik ambulance gak
2 * ahli pasukan bomba dan penyelamat yg usung aku ke khemah.
3 * Doktor yg urut kaki ku di khemah.










13 comments:

sHafiq said...

neno neno..ahahah..tu ar degil..orang suruh masak cekodok kat umah, sibuk2 gak g larian bomba tu..uhuhuh..=P

kasut-gombak said...

no fon abg bomba yang ensem2 ade x?

Qhaseh said...

hahahahha..hahahhaha .hahahahah ..hahahaahahahah

sukahati said...

ala...ko saje nk mengorat abg bomba tuh kan...sbb tuh ko buat2 krem :P Hahhaha

KeMatZ said...

hahaha... kantoi sangat... pura pura krem lahh pengsang lahh.... sah memang taktik ngan ngorat abg bomba... hehehehehhe

nhanania said...

ohhh nk ngorat abg bomba yerr?
yer la ngorat kematz x dpt, kene la g ngorat abg bomba lak.

Ara Boy said...

Hi...dalam larian ni..benda2 cam ni..cramp..muscle pull,hamstring pull..tu bisa bu...just dun give up n keep on movin..cos we r the slowmovers!!...alwaz movin..let's get start it...!..tapi lainlah kalau nak ngorat....!hahahhaha!

nhanania said...

jahattttttttttt

PanAdoL7e said...

wow! ooo..... cari hadiah (calon suami) sempena hadiah hari ibu ek!.. wallah

KeMatZ said...

tu lah pasal... kalau memang dalam planning apa nak buat kan.. ntah tnah tak sakit pun... berlakon ajhe.... nany ko memang lehh jadi pelakon....

nhanania said...

director scene aku tu sgt pandai.. tu yg berkesan tuh

B|itHeGaL said...

kate gi training...krem la plak... :p

-baju aku ade?

nhanania said...

baju ko ade lg.. ngn no giliran pun ade.. dlm plastik lg.. tp sijil tadak laa.. org yg register kn kau tny mn kau tau..hahah.

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: