Friday, April 25, 2008

pantry pny hal


sengal sungguh makcik tua tu laa
(kakak angkat jai aka panadol7e )
xth aku nm die
kalo th pun nk wat2 x th
aku senang pggl die si tua penyibuk
kejadian lepas aku ngn si erme ni g naik atas amik biskut chipsmore dlm tong
die sibuk bebel biskut kt bwh kn ade..
sukahati aku la nk amik kt mn biskut tuh.. biskut kt pantry ats bwh bkn sama pun.
kt atas mcm lebih mewah sket laa.. hahaha.
bkn die pny biskut pun..
aku tau mesti die nk amik bg anak laki die mkn..

kes paling dahsyat
asal nyer aku ngn erme nk g amik buah
sbb bbrp hari sblm tuh auntie ckp naik la ats amik buah, sbb xde org mkn..
tp bile naik jer buah da habis.
kami pun cari la ape yg ade dlm kabinet tuh..
nmpk la sup campbell's
ms sibuk2 nk kuar tuh si tua penyibuk tu tny 'cari ape?'
aku wat derk je x jwb.. erme tny blk 'kenapa?'
erme jwb lg,, 'amik brg'
ms nk kuar tu blum sempat pintu tu tutup
aku ckp kuat saje bg si tua tu dgr "sebok wat per"
bengang2 da jd dragon ball aku kt situ.

elok je dok kt tmpt aku
ade org call nk ckp ngn aku. sebut nm penuh lg tuh..
heran kejap.
die tny "td ms nk kuar, ckp sebok wat pe tu ckp kt sapa?
dekat kak watie ke kat kak ju?"
aku ckp "oo sy ckp kt kwn sy tny die tgh sibuk wat pe skrg"
cepat je smpai idea tu kt kepala aku.


bleh x tu pun nk call tny..
oo ingt die jaga pantry, jaga kaunter, kepala die besar laa..
nyampah aku.







7 comments:

Amy said...

Wes sape yang kol ko tu? aku curios lak ni ...ala nanti ko naik atas kalau si makcik tu bising2 ko cakaplah...saya lapar ni baik kasi saya makan biskut tu kalau tak saya makan si makcik!!! hehehehehe~ pastu cakap la ..nape kita kat bawah asyik2 kene kasi biskut marie je..nape tak beli je dua2 biskut chipsmore kan fair n square..lagi pun mmg company provide food tu for all..aunty kaliani kan dah cakap...fighting!!!!aja aja!

Anonymous said...

Erm..memang..menyampah tgk kewajahan makcik tuh.Tapi sungguh bagus atas keberanian tindakan ko ituh. kagum sungguh aku.. kadang2 terpk apasal dia nak tegur2 eh..bukan duit dia pun beli barang2 semua tuh..bukan dia penat pun nak anta beskut tu kat ko ..sgt kecoh itu makcik..perasan tak muka dia kalau masam..mulut tuh boleh diikat dan blh sangkut mug...padahal kewarganegaraan kita lebih tetap dari dia...tapi kenapa seolah2 dia besar kapala...

nhanania said...

yer leh panggil die makcik kepala dongga.

PanAdoL7e said...

aku soh si nhanania ni update... tapi dia takmo selagi aku tak comment kat blog dia ngan 300 patah perkataan... maka aku pon komen lah d sini "300 patah perkataan"!... lepas ni update k!

kasut-gombak said...

aku leh komen "seribu patah perkataan..".

lg bnyk dari ko panadol!

PanAdoL7e said...

fuuuyooo... dasat giler lah kasut... tabik spring tilam lah kat ko!

Qhaseh said...

spring tilam??? ngek ..ngek..ngek...

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: