Monday, April 7, 2008

cuti hujung mggu ku..


dpt kn cite penuh di muka surat KematZ.. die paling awal update..huhu
tp aku nk berlagak sket ngn die
sbb game yg ku main lebih byk dr die..hahaha
tiket ku kul 815am.. yg paling awal tuh gigih (cilok ayat zam) bgn pagi. smpai terminal putra kul 8 pg.. breakfast dulu mkn mknn yg ku bawa..
aku ngn su je dr terminal.
pza, mas, zam n wan dr kl sentral tolak kul 1030am..
815 kami bertolak.. 835 da smpai kt Genting Skyway..cepat kn... aku ingt mesti ahso je ramai pg2 ni..budak2 melayu muda pun da ramai nk naik bas awal pg.. pastu mkn2 lg
kt skyway tu sblm naik atas ke tmpt cable car. kami smpai awal kn so xyah rebut2 laa.. jln2 amik gmbr jap.

best laa jln2 ngn diorg ni..
mungkin sbb sekepala kot..
tp sian ngn mas die beriya nk main, tp kne blk cepat lak.. diorg kne blk kul 530pm.. aku ngn su 815 mlm..uhuhu smpai kul 7pm kami masih main2 lari sana lari sini.. panjat sana panjat sini..
seronok..malas jln jauh2 pusing2 divider tu, aku ngn su panjat jer tiang tu..hahaha..bile pk blk rs malu lak..kikiki.

kul 7pm aku ngn su gerak ke tmpt naik gondola..(cable car) ms naik cable car tu aku tetibe rase gerun lak.. rs mcm naik roller coaster.. pastu tetibe xde track.. aku terus tutup muka.

cina sblh : takut ke naik ni?
aku: heheh (aku senyum jer)

da smpai genting Skyway, solat maghrib.. then naik bas kul 810pm.
lps ni kalo g lagi aku target Flying Coaster, Super Toboggan n Cyclone
awal pg lps main game2 ringan, aku ngn su g tgk Flying Coaster..mmg x ramai org.. tp tggu bdk2 4 org tu dtg laa.main ramai2 lg seronok..alih2 hujan time kitorg nk main tu.. game tu tutup laa..
lps diorg blk kami g situ lg.. x bukak lagi..
aku : bila boleh main ni?
bdk jaga kaunter : jap lg kak..
aku : ok laa
bdk jaga kaunter : akak tggu la sini jap.. amik gmbr ke, cuci gmbr ker, singgit sekeping je kak.
aku : lg brp minit neh?
bdk jaga kaunter : x lama, lg sejam bukak laa..
aku : ape??? (dlm hati sejam tu mcm2 ku bleh buat)


tp paling nyesal naik Pirate Ship.. ingt ade hantu kt dlm tu.. takut lagi masuk umah hantu kt melaka tu. tp ms tu naik sbb nk buang masa time hujan jer..aku tertipu tgk org beratur pnjg2 nk naik Pirate Ship..ces tp last2 nk smpai ke penghujung tu aku ngn pza saje jerit kuat2..konon mcm takut..smpai org dpn toleh blkg. pza lagi jahat ajak naik kapal tu smbil mkn sandwich..lg kejam.
zam, mas, pza, wan..
jeles x tgk game yg kitorg main tu dlm satu hari...
satu rekod buat ku..sblm ni plg byk ku main 5 game jer..

ni signboard ms bawak Antique Car
lucu laa, aku da tekan minyak gn tumit tp x laju gak..(abis kuat ku tekan la tu)
siap su kate
su(pelancong) : nany boleh x ko bwk laju sket?
aku (pemandu pelancong) : su, aku da bwk habis laju ni..










ni plak ms naik smpan..mmg comel laa signboard die..
lps ni pulun sumer Thrill Rides tu.. thts is my target
laa..






9 comments:

rucAlica said...

aduii jeles nya aku tgk gambar2 ini

sukahati said...

wahaha...ko patut listkan berape game kiter main

nhanania said...

1st pic tu aku da tick kn mn game yg kite main, spinner tu kne tick 2 kali laa. jeles meh?

KeMatZ said...

ishhh hampeh sungguh.... ni rasa nak return back ni.... rasa nak naik kereta ajhe ke atas... lepas tu beli ajhe ticket dari gombak.... janji lehh main indoor and outdoor... wakkakaka....

nhanania said...

return return jgn x return
nk u-turn pun bleh.

jaydee said...

njoy banget! hehe..

ad3ck said...

last ku pegi mase tadika dulu. (apekah? mungkinkah?)

nhanania said...

apekah? huhuu lama da tu beb..

mungkinkah ko takut nk main game thrill rides tu?

kasut-gombak said...

jom wat trip lg nk?jom meen. ke ko takut?

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: