Saturday, November 21, 2009

I'm one of the first to set foot on DUKE

22 Nov 2009 1600
22 Nov 2009
0800 - 1200
Dukethon 5km
Tol Batu - Tol Air Panas


boleh la aku salah paham..pagi2 tu..adoii
aku ingt mcm biasa.. su dtg umah aku pastu car pool ngn cik kam sekali..
kul 710 cik Sukahati x sampai lagi..mana die nie?
pastu die call tny aku kat mana..die da smpai?
xde pun depan umah aku ni..tp da sampai..
da smpai kat highway DUKE rupa nya..hampehhh
aku pun kelam kabut ngan cik kam redah ke Tol Batu..
da la x tahu jalan.
peta ni sangat x membantu.
sblm tu aku da pesan kat cik kam suro pakai seat belt sbb aku nak pecut huhu
dengan xth jalan nya..ntah jalan mana aku masuk
call su die suh patah balik ke bulatan pahang
nak ke bulatan pahang pun aku da x sure..sbb da panic
ingt da marathon kat dalam kete je dah
Hazlene Ismail..kawan baru dari FB ni cakap 730 da nak start..
lagi la panic..x sempat la mcm ni cik kam..
aku da tawakkal jer
baca doa Rabbi yassir wala tu assir..tu je jadi zikir aku sepnjg2 panic tu..
last-last jmp jalan ke highway DUKE.. masa tu da xth kat mana dah..
x penah lalu jalan kt situ.
pastu nmpk Pajero bg emergency lamp..ade logo DUKE..aku pun ikut bg emergency lamp
hehhe org tu bwk VIP rupa nyer..
alhamdulillah selamat sampai.. cari parking plak..

smpai2 tu AJK program da panggil peserta kategori A dan B..
kami kategori B wanita terbuka.
kelam kabut la lari ke petak permulaan.
target aku kali ni nak dapat medal top 100th Places.
utk pengetahuan last larian aku bln april..
da 7 bulan aku x berlari..haaaa
^^^ cik Kam, cik Sukahati, cik Nany, Kidin, Yaye, Abe ^^^

dari jauh aku da nampak garisan penamat..masa tu terus berlari dan jalan sket2 jer..
ade uncle category C - Man Veteran suh teruskan berlari..da nak sampai die ckp..
aku pun terus berlari
masa tu dalam hati..x mungkin ade medal lagi ni..
tp jauh dalam hati masih harap ade medal utk aku..
ajk di garisan penamat excited suro masuk lorong ikut kategori
biasa nye kalo diorg excited lagi tu..ade chance lagi tu..
waaa x sangka aku dpt no 82..hahha
masa rehat2 tu jmp laa faizah Faiz..kawan sekolah rendah..
da habis round tgk Auto Show



nak naik Hot Air Baloon plak
org yg beratur x ramai
tapi..lama menunggu
aku da give up da masa tu..nak bukak kasut jer masa tu
letih melangut tunggu tanpa buat ape2
aku decide nak balik je dah.. su masih terus beratur..

^^^ cik Kam di tepi Highway ^^^
ingat hari-hari biasa dapat ke nak bergambar mcm ni..
tapi slack x bergambar di lorong pandu laju sambil duduk
bukan takat set foot..set buttocks on DUKE lagi tu...hahahhaa



~~ You don't get to choose how you're going to die. Or when. But you can decide how you're going to live now.
-- Joan Baez ~~

5 comments:

l@dylily said...

wawa.. besh nyerr~
hehe.. igt nak join tapi....

ukuhs~..

kamariah said...

cik kam tempat ke 95..dapat medal yeehaaaa..:))))

nhanania said...

yaa congratz to Cik Kam and Hazlene Ismail as well..she got medal at 8th place.

LYN said...

hi nany hari ni baru bukak blog ni tetiba ada la pulak nama kita (hazlene) anyway thanks nany kerana tak lupa juga kat hazlene kawan baru kat FB

en_me said...

sonoknyerrr..

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: