Sunday, March 29, 2009

utk cuci keretaku memerlukan tenaga yg berganda

Larian-10 : Melawati Run
huhu aku kne lari sorg2 kali ni..puas sudah ku pujuk sue utk teman kn aku..tp badan die letih..mm xpe laa aku tahu emosi sue terganggu ketika ini.
aku smpai lewat, peserta perlu ada di tapak permulaan jam 730am..sbb aku smpai lewat..polis2 trafic pun mula menyakat.

mm kali ni masa yg ku ambil utk menghabiskan 10km tu hampir dua jam. teruk betul. smpai polis trafic pun bleh cam aku lagi..laluan yg kami lalu mengingatkan aku perjalanan ke bukit tabur. ade bunyi burung merak yg aku jumpa dulu.

bulan may labour day ni..aku plan nk naik bukit tabur lagi laa...


okeh..hasil penat lelah berlari dan berjalannnnnn kaki..dpt la jugak medal utk dibawa pulang.

aku br dpt kumpul 2 medal. sebab aku lari sorg..x dpt la nk lepak lama2 kt situ..pemenang xde org melayu pun..
kategory woman chinese jer. kali ni diorg separate kn kategory international dan local. kalo x mmg diorg je la conquer..peserta kenya, cuba, australia dan mcm2 negara lagi ikut serta acara ini.















keretaku yg dpt mcm2 gelaran

pak guard kt parking lot office...awak letak ape atas kereta awak tuh?
baru la aku sedar kereta ku penuh dgn bunga2 pokok jambu..pak guard tny..lain kali bawak sekali buah2 dia..esoknya makin penuh bunga atas kereta aku..aku malas nk cuci..nnt bunga gugur lagi.

bdk 0fis...kereta nany ni mcm kereta org laki jer..
mak...mcm kereta jantan
adik...mcm kereta org kg yg guna bawak g kebun

mm lantak laaa..dgn 80km perjam..bunga2 berterbangan di blkg kereta ku..hahaha
mcm summer season plak..

slps habis larian aku ke car wash..kereta dpn dan blkg ku berkilat....kalo aku..ermm xyah cuci laa..kereta ku yg berada di tengah2 pula..mmg masyaAllah..pekerja tu pun terpaksa guna air yg byk utk buang segala bunga2 yg melekat..ok esok aku g keje dgn kereta yg bersih.


~~ smile in pleasure, smile in pain, smile when trouble pours like a rain, smile when someone hurts u. Smile because someone still loves to see you smiling. ~~

9 comments:

HaZiFah said...

ader ala2 p'arakan kete b'hias x? hehehhe

PanAdoL7e said...

wah.. medal!!! tahniah.. no brapa tuh?

B|itHeGaL said...

wahh!!... makin slim la ko siap dpt medal... congrats... :p

p/s- weh.. bln 5 & 6 ade lari2 ajak aku... aku cuti sem...

nhanania said...

hahah medal tu every finisher dapat..mujur diorg x provide ambulance..kalo x aku pun naik ambulance..tp nnt xdpt medal laa. letih giler..da la lari sesorang..xde target aku nk kejar..aku ikut lari blkg uncle tua jer..

12 April - ade larian BHP 10km
19 April - TTDI Run - 10km utk 3 org

may 10, ade larian bomba - 10km Dataran Merdeka

B|itHeGaL said...

'Ter'motivated sungguh ko lari blakang pakcik tua ek...
Waa... sume ahad ke... mmg bole sesgt la... Register roger aku... Siyus aku mau join...

p/s- BHP dah closed... :(

nhanania said...

april pny da closed..tggu larian bomba ni

haniazrina83 said...

sila emailkan alamat or email address kat gmail aku. nak hantar kad kawin

buna BC said...

weh still tido kat opis lagi bila waktu lunch? uwahwahwah!! nany jom!

yginsaf.com said...

banyaknyerr medal tewww.. ehehe

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: