Friday, June 27, 2008

KLAUTS - final

Visit Malaysia - Terengganu
20 June - 22 June 2008

aktiviti utama mencandat sotong dan jln2 di Terengganu...huhuhu

clock wise : T'ganu Heritage Bay Club Marina, Masjid Putih, Masjid Kristal, Pasar Payang.

meen, zaid, nany, erme, nuek
janji kul 11 tggu kt Tol Gombak...pny la penat mencangkung..
last2 kuarkan bunting,smbil mkn kuaci.


HomeStay kt Pulau Duyong..
tmpt aku letak bag, mandi dan tukar baju..
thanks kpd tuan rumah..

(i) nany, erme, ijan, nuek
(ii) nany, sarah, kareem, erme, ina, ijan, jaja, kak alisah

gmbr beramai2 sblm bertolak.. ms ni nmpk segar bugar laa..sbb x mabuk lg..
lps tu je terus pewai..nk diri tegak pun x mampu..huhu
ptg2 lg sblm start mencandat..aku da pening.. terus bentang kn rubber matt,
baring tgk langit..last2 tertido..smbil dibuai ombak..
huuuu..
lps maghrib, lps dpt 2 ekor sotong..aku mmg da mabuk..
terus campak ke tepi..aku baring jer..
uweecckkk..
tgh2 tido ni..kak sal kejut suro bgn candat sotong..
risau tul die tgk kitorg ramai yg tido..huhu
rupenyer nelayan (awak2) tu ckp..x penah lg org dtg nk mencandat
tp tido plak atas boat..hahaha..bang kami ni bkn nelayan sbnr..
sbnrnyer ketahuilah tido adalah perkara terpenting bg kami ketika itu..

meen and his cat

ni gmbr dlm Bas Bandar.. tiket berharga RM2 jer.. bas ni round2 KT selama 2 jam..
seat bas ni dari kayu
bwh ni gmbr bas pndangn dari luar..


waktu ptg sblm sesi BBQ, kami jalan2 di Heritage Bay..
nk masuk dlm ni..kne ade kapal layar br leh masuk..
atas jasa baik Encik Shaari..mungkin kenalan kak Alisa..
dpt la kami bergmbr dan perasan kejap ngn kapal2 layar dan boat yg ade..
bile aku nk ade satu kapal yg bertapak di situ? Bilakah?

ni laa hasil tangkapan kami pd malam mencandat tu..
bile da melalui bermacam2 proses begitu la jadi nyer sotong2 dan ikan2 tersebut.

ok last but not least..
ini la org yg bertanggung jawab membawaku ke Terengganu utk mencandat sotong
1st time weh g mencandat ni..
mula2 tu x th pun ape mencandat tu..
ingt mcm perkataan !@#$%^&* jer..hahahah..
1st time juga tido dlm boat di tgh laut
Laut China Selatan plak tu..huhuhu uwecckkkk muntah lg..

nany & erme berlatarblkgkan Masjid Kristal

thanks to erme da kasut-gombak.. :)

5 comments:

kasut-gombak said...

ehehe.sbb ada nama aku, maka aku kena komen.

"jalan penceritaan ok.
tapi terlalu easy listening.
mungkin leh ditokok tambah utk menambahkan debaran."

hahahaha.

ala, klu ko xnk ikut, benda ni xkn jd gak. krdit utk ko la jgak sbb menjayakn perogram ni. mekaseh sbb ikut tau.

saracocohoney said...

yea..yea...

Zaid said...

sangat rajinnye kau edit2 gambar. memang ni trip yang sangat best. yang paling best aku penah pegi. dah la first time jejak ganu, jalan2 bnyk tmpt plak. best, best..

meen, si kucing yang kencing dan muntah... hmm... mungkin lepas ni meen leh buat aksi yang lagi terlampau? hahaa..

ad3ck said...

amboi3?! just nak tau, kucing betina siape? eheheheeheheheehe jk. jk. lol.

nu3k said...

best..best..terkenang zaman silam..trimas again:)

Post a Comment

 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: