Thursday, August 28, 2008

Ya Allah Malunyer

video

kesinambungan dari blog AkuTakPeduli
ni la cth perempuan Ampang spt dlm blog AkuTakPeduli tu.
eeei malu siot..

Wednesday, August 27, 2008

Apekah..da besar2 pun kne paksa ngn Org



aku mn la ingt lg programming language yg lain..adoiiiii :-@

Monday, August 18, 2008

Larian 6 : Merdeka Run 2008

Merdeka Run 2008
17 August 2008
Dataran Merdeka
0730 - 0915




kali ni pny larian..aku rs sgt letih..
yer arh sehari sblm tu da pnjt bukit tabur
adoii br kejap lari da sakit2 otot peha dan betis..
tgk org veteran jln laju, aku pun tiru gak..
tp xleh arh sakit pinggang terus..nk gelek2 lg..adoii
aku lambat 15 minit dr larian 10km sebelumnyer.

goodie bag n cert, beside tshirt n caps

ni tuk lucky draw..tp sbb da byk sgt, the organizer give us for free.
3 bracelets, earing, 1 necklace, 2 brooches
2 girdles, 2 corsets, 2 lingeries, 3 bras
electronic pore cleanser, sunflower mirror
thanks to AVON

auntie ni gigih betul..semangat patriotik yg sgt menebal.

peminat fanatik artis AF (Reez)
bile sikap pentingkn diri sendiri mengatasi segala-galanya.

Saturday, August 16, 2008

XPDC redah Bukit Tabur


pemandangan dari Bukit Tabur

XPDC BUKIT TABUR
16 Aug 2008 0840 - 1415
Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Siapa sangka kt Tmn Melawati atau secara general di Kuala Lumpur ni ade bukit yg boleh dijadikan tmpt riadah.
Selama ini aku hanya memandang bukit yg ku anggap sbg bukit gajah itu tidak boleh dipanjat kerana ARC UIA x pernah pun buat aktiviti daki bukit tersebut sepnjg aku bergelar student di sana.. lgpun die nmpk mustahil utk di daki. Tp hari ni aku sudah berjaya tawan Bukit Tabur itu dgn jayanya. Alhamdulillah.

Aku gelar bukit tersebut sbg bukit gajah kerana jika kita berada di jalan Genting Kelang atau di MRR2, aku nmpk seolah2 bbrp ekor gajah sedang beratur dan menghadap antara satu sama lain lengkap dgn kepala dan badan gajah. Ya itulah Bukit Tabur. Aku yang nmpk mcm tu.. kalo korg nmpk mcm unta tgh baring ke, terpulang laah. Klik sini utk Map ke Bukit Tabur. Tiada signboard yg menunjukkan arah ke Bukit Tabur.

XPDC kali ini disertai oleh Erme da kasut-gombak sbg perancang Utama, Su da Sukahati, Erma(kembar erme), AntuMentol(kwn erme), Ustaz(kwn AntuMentol), Ajoi(kwn AntuMentol) dan Yani(house-mate Erme). We are the First Timer of this XPDC. Yeeehaaaa..

Aku dan Sukahati tiba lebih awal dari Erme's group.. jadi kami sempat bergambar sakan di Starting Point Bukit Tabur dan juga join trip lain buat stretching sblm daki bukit. Kami sempat juga get the info from other hikers abt the track.



He said dont drink bicarbonat water bcos i'm afraid tht u'll vomit. Aku fikir bergantung juga kepada org sebenarnya.
He also said u should climb early..jadi x panas nanti, lagipun boleh tgk sunrise.. byk juga la pesanan2 yang kami dpt sementara tggu Erme & da Gang.. lama juga kami tggu minah2 n mamat2 tu. Tak lama lps tu mereka pun smpai..

Track memang byk yg mencabar fizikal dan mental. Ade tempat2 yg memerlukan tali utk turun. Ade tempat2 yang memerlukan kekuatan tangan utk memanjat batu2 besar yang ade. Betul punya Rock Climbing beb. waaa..



Disebabkan oleh perasaan underEstimate of the Bukit.. kami mengalami kekurangan bekalan air, :(( pd masa tu bermacam2 air yg kami ingin minum. Air sirap, Kopi O ais, milo ais, limau ais..macam2 laa dah macam org puasa plak..

Kami jumpa abg yg selalu panjat Bukit Tabur juga..beliau juga menceritakan serba sedikit mengenai track bukit tabur, half-way of the walk, beliau tunjukkan model bukit tabur yang ada di situ, di mana kedudukan kami ketika itu..wahhh..



Beliau juga inform kami laluan mana yg patut kami pergi, supaya kami dpt lihat semua tempat menarik yg ade di bukit tabur itu. abg tu ckp most climbers, lepas sampai satu simpang mereka akan turun terus ikut dusun2 buah-buahan utk terus pulang. Dr simpang tu, beliau cakap, kt dpn sikit ade bukit yg di gelar Kamar Permaisuri.. Ermm...Kawasan ni mmg cantik, ade pokok2 yang berdaun kecil dan halus. Tanahnya pula diselaputi lumut2 yang sangat lembut. Cantik beb..its like a heaven.. Angin yg bertiup terasa sangat nyaman, ditambah pula dengan hidangan sandwich dan scramble egg serta biskut Oreo.. bila tiba di sana, segala kepenatan dan keperitan hilang begitu sahaja..wahhhh mcm novel plak ayat aku.






Setelah bbrp minit lepak2 dan makan2, kami meneruskan perjalanan utk pulang. Utk pulang kami menggunakan jln ke dusun2 penduduk berhampiran. Hikers can choose either to use the same track as they used b4 or jln ke dusun. Ada climbers yg kami jumpa kata jln ke dusun sgt licin dan byk anjing. Tapi itu semua terpulang pd individu masing2. Pendek kate Up to You laahh.



huhhh sampai je ke kereta kami decide untuk lepak kt gerai2 yg menyediakan air yg kami idamkan sepanjang perjalanan tadi. Aku je order kopi ais, sirap ais dan limau ais..erme juga 2 cawan, begitu juga dgn erma. sukahati memilih kopi ais slps aku ckp nk minum kopi ais..pd asal nya dia mahu minum sirap ais. terkejut makcik yang ambil order..pastu siap tny adik2 ni dari mana? makan x mau? KAMI TAK MAHU MAKAN...KAMI NAK MINUM JER.

papepun enjoy...
lps bbrp kali panjat bukit tabur ni (get used with the track) bleh panjat bukit yg ade di seberang bukit tabur pula..tak diketahui pula namanya..tp yg tu btul pny rock climbing..dari jauh dah nmpk scary..perghhhh

Pesanan utk Next Climbers:
  • do stretching seriously b4 u start the walk.
  • bring at least 1.5 litre of water.
  • bring sweets (mint flavor) to reduce the thirsty.
  • bring camera as well.
  • wear the appropriate shoes. kasut g jln2 kt KLCC x digalakkan eh.
Lps aku da pro ngn bukit tabur ni..target aku bukit dlm gmbr ni plak.
menurut hikers kt situ, bukit tu sgt mencabar..wahhh tgk pun da gerun wehh



Credit to this Blogger for the info
Andy Lim



Thursday, August 14, 2008

Bugs-Free Life

Sunday, August 3, 2008

musim buah-buahan

3 ogos 2008 2133





skrg ni kan musim buah-buahan, ade buah durian, rambutan, pulasan, langsat, duku, dokong, kedondong, manggis..ape lg ek.. buah binjai yg aku xpenah jmp pun ade gak laa..

nany : mak..ni keledek merah ni.. best mkn ni..
ayahNgah : sayang ni buah binjai..bkn keledek merah..bukak la mkn..manis buah ni.
makUda : ish ish budak ni..ade ker die kate ni keledek merah..
nany : aikk mcm keledek merah kan mak? mak, mkn ngn sudu je bleh x?
mak : belah dua jer..
aku pun belah dua dan kopek ngn sudu..
nany : tuiii yekk x sedap pun..rs ape ni..pelik tul
abgIzam(sepupu) : eh hanani, awk mkn ape tu? meh rs sket..erm manis kan?
haaa pelik aku diorg kate manis..aku pun cube mkn..lebih yg aku da potg tu..

pix - buah binjai


ayahNgah : haa ni buah ape?
nany : laa ayahngah ni.. ni kn mempelam..
ayahNgah : ni buah kedondong..
nany : eh besar ni? mcm pelam jer..x penah jmp lak besar ni..
ayahNgah : tu laa yg kt kg besar2..x caya g tgk kt pokok blkg umah atuk tu..
niza g tunjuk kn kt Hanani pokok kedondong..

cite psl adik dgn rambutan..die x kenal rambutan kt pokok yg da masak n blum..
adikAku : weh mn yg da masak ni..aku rs semua nyer keras
azizan(sepupu) : laa yg merah tu da masak laa
adikAku : keras2 je aku rs..meh ko dtg sini rasa buah2 ni..(dgn muka penuh confident)
azizan : lorr sian..jakun die ni.. ni da masak laa..da merah ni..
adikAku : eh nape yg aku selalu mkn tu lembut je kulit die..leh kopek ngn jari lg..haa yg mcm kt dlm bakul ni..
azizan : lorr ni da layu tu laa da lembut kulit die..
pix - tgh panas2 tu rambutan nmpk cantik pd pokok..mcm torchlight.

aku mmg jarang blk kg ms musim buah..tahun ni je aku balik kg..macam raya tau umah atuk aku..best..yg best ialah perhubungan saudara yang dpt dijalinkan..mmg meriah dan kecoh umah atuk aku..
 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: