Tuesday, May 27, 2008

Kalau lah...

TAK BISA MEMILIHMU

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)

dengar lagu ni buat ku sangat sedih.. ohhhh..
kalau lah...
die bukan milik org
kalau lah...
aku kenal diri die lebih awal
kalau lah...
die tak terikat ngn pihak satu lagi
kalau lah...
die x baik sangat
tapi sebab sikap nya yg baik lah buatku jatuh cinta...
kalau lah...
masa itu boleh diulangkan semula
kalau lah...
ade kuasa yg boleh hentikan masa itu
tapi...
apa yg ku perlu buat
adekah aku hanya perlu menghentikan hubungan ini
adekah aku perlu menghargai masa yang tingal ini
bersama-sama dengannya..
aku keliru...

Tuesday, May 20, 2008

Wesak Day bersama X/Ofis Mates

19 May 2008, 0800, Air Terjun Sg Gabai..
yg cofirm g 6 org jer,
aku, Zaid, Alin, Zeila, Kam and Min.
plan kumpul kt Petronas Sebelah Plaza Phoenix kul 8 pg.. tp biasa la nyot nyet nyot nyet.. lebih gak kul 8. aku ngn min smpai 0745, pastu tggu yg lain2 smpai. x lama lps tu kete myvi zaid n Crv ziela pun smpai..
disebabkn sumer lum bfast..kami g mkn kt warong tepi jln dulu. lps mkn2 gerak ke destinasi yg dituju.. x lama lps tu singgah lg kt kedai.. rasa mcm nk pergi terengganu lak..sbb byk naa tmpt yg nak di singgah..hahah..bdk2 ni ade yg mau beli selipar, mknn2 tuk mkn kt ats.
debak debik debak debuk, kami pun gerak meneruskan perjlnnan. disebabkn sgt teruja nk g mandi sungai, aku x tgk jam da pukul brp.. so x th smpai kul bp. yg aku th dr tmpt mkn2 tu 24km lg tuk smpai air terjun sg gabai. wahhh jauh rupenyer..sg congkak 21km.. kecik2 dulu tido jer
tau2 da smpai.
smpai2 je, cr tmpt parking, kami mula la mendaki.. ni je gmbr Alin yg aku dpt.. seronok kne kan alin ms tu.. seronok tgk die semput2 letih2 naik tangga.hahahah tgk la minah tu, tangan die mcm lekat kt pemegang tangga tu..ahahah jgn marah..

video
mula2 tu kami mandi kat ats, kne daki bukit sket.. lps habis tangga kami panjat, naik bukit lak..x bwk kasut lak tu.. redah ajer.. tp kaki ku luka sket..ish ish..pedih lak bile turun ke darat..ms kt atas x pedih, mungkin sbb sejuk kot..da puas mandi kt ats konon turun nk balik.. tetibe jumpe tmpt slide..wahh xleh jadi ni.. bentang tikar blk la jwb nyer kami kt situ.. haa video ni tunjuk kami ramai2 slide..mula2 turun sorg2.. wahh sgt seronok.. xth bile nk last.. asyik jom lagi sekali, jom lagi...hahaha seronok2.. semua b'mandi-manda, alin pilih tok jadi cameraman jer.. die la tukang rakam aksi kami semua.

lps main2 tu nmpk mcm nk hujan.. kami pun beransur turun.. dlm kul 1 gak la kami habis mandi..hahaha.. lps salin baju, solat zuhur kt surau kami gerak dr kawasan air terjun tuk isi perut ngn nasi plak..lapar wehhh..
byk tenaga telah dihabiskan di sana..

lps lunch zeila nk balik, die x join g watch tower, die kate da byk kali pergi.. ok kami berlima lak g sn.. panas2 buta tu naik atas.. hahah org lain naik2 terus turun, kami lak lepak2 kt situ lama2.. then zaid ajak mkn buah kt tepi2 jln.. kete ku ditinggal kt situ.. sume naik kete zaid g jln2 cari durian..
thanks kat zaid sbb die yg drive ke sana..aku da letih nk drive sbnrnyer..lagipun mcm agak takut ngn mat2 motor yg bwk motor mcm tu jln nenek die.. huuuuuu

smpai tmpt org jual buah2an.. kami mkn durian, manggis n rambutan kt situ.. durian pertama x best tawar.. yg kedua rs best sket.. manis dan pahit.. ingt durian direct dr dusun berhampiran.. tp durian nun dr pahang sana tu.. ermm da hilang rs manis die kt karak highway agaknyer. pastu terus g cari empangan pangsun..

mula tu nk g tgk Empangan Pangsun.. tp da g tmpt naik gng Nuang, gate kt situ tutup.. kalo x leh lepak tepi empangan tu.. tp aku ingt dulu kalo balik n9 lalu tepi empangan pangsun.. ni x jmp lak.. ermmm..

ms lalu2 kt tepi jln nmpk lak Kolam Air Panas.. kami pun singgah sebentar kt sana tuk rendam kaki.. min ngn zaid masing2 menguji ketahanan kaki mereka.. rendam kaki dlm tu.. wahh panas sungguh air die.. x tahannnnn.. kuar je kaki dr kolam, kaki jd merah n kembang.. smpai ke hari ni..hahaha nmpk gemuk je kaki aku.. ok da pukul 1830 g solat asar dulu sblm pulang ke KL.. ms nk g amik kete kt watch tower tu.. org punya la ramai.. kete pun byk... beratur nk cari tmpt parking.. kaw parking kecik lak tu.. then kami pulang ke KL ikut jln ampang.. 1930 aku smpai rumah... wahh seronok2..letih tp seronok.. lps ni plan g PD lak.. pastu singgah umah Ani the PM, boleh ani? dtg raya rumah you..hahaha

Saturday, May 10, 2008

Larian2 Bomba...aku naik ambulance hehehe.


Larian Bersama Bomba 2008
10 Mei 2008
dari Dataran Merdeka
jarak 10KM.

heheh aku xleh henti gelak kn diri ku..
mmg bongok..gilerrrr.
spt biasa aku lebih byk berjalan dr berlari. tp jln lebih laju dr yg biasa aku jln. aku dengki ngn sorg peserta perempuan gemuk tu.. die lari slow jer tp consistent..dlm hati uuuu aku xleh kalah ngn die ni.. die pakai tight kaler hitam menampakkan size peha n punggung die.. sbb tu aku leh kate die gemuk. mula2 tu jln n berlari dgn seorg cikgu lelaki umur 28..hehe sempat berkenalan.. die nmpk pro..tp mcm pancit..bdn mcm atlit dah.. cikgu pendidikan jasmani rupenyer.. tetibe lutut die sakit.. die da x larat nk stop kt polis trafik..aku pun sy pergi dulu la ek.. aku nk kejar kwn aku yg name nyer SukaHati tu..


lg 2km aku nk sampai Dataran Merdeka.. br nk start lari.. lps jln2 yg lama.. aku pusing2kn kaki dulu.. bile aku jln jer kaki aku cramp..kaki ku x rasa pape bile pijak batu2.. aik kenapakah? aku pun stop kt tepi.. lurus2kn kaki..goyang2 kn sket. lalu laa peserta2 lain tny bleh jln x ni? aku sengih jer..jap lg bleh ni..malu dah sbb ramai sgt tny ok ke x..
jap lg vrooommm polis trafik pun dtg..
Polis Trafik 1 : nape ni?
aku : kaki cramp.. xpe2 sy ok ni...jap lg sy da bleh jln..
PT1 terus roger kwn2 die ckp psl aku..suh dpt kn ambulance..terkejut aku dgr..
aku : eh jgn laa malu la sy naik ambulance
(peserta lain da kumpul tgk aku, vroomm lagi..dtg 3 org polis trafik lg..)
PT1 : eh mn leh dukung bdk ni.. perempuan yg sakit kaki ni.. bdn agak besar..uu berat nk dukung ni..
PT2 : uu xleh dukung ni.. punggung pun besar.. kne naik ambulance..
PT3 : meh naik motor ngn abg
(dlm hati aku, eh bodoh polis2 ni.. malu aku..hampeh..neno neno neno
PT2 : haaa tu ambulance da dtg tu..
aku : sy xmo naik.. betul ke da xdee org kt blkg ni? sy nk habis kan jugak..
PT1 : yer yg tu yg last..

Bomba1 : haa sakit kt mn dik?
Bomba2 : leh jln x ni?
(mereka da bersedia nk papah aku)
aku : alaa sy xnk naik boleh x? eh xpe2 sy boleh jln lg ni.. (agak slow gak laa..hehhe)
maka aku pun naik la ambulance (pix1)..1st time tau..(pix2 gmbr bwh kanan) mrk bg aku air tuk minum.. tp bomba 3 kate biar abg minum dulu..slurrp (hampeh) bermula la sesi bergmbr dan temuramah dlm ambulance tuh..hahaha..
ms nk sampai..
Bomba2(hensem n tinggi sasa gak la tkg amik gmbr) :
eh Hanani wat pura2 pengsan..muka x larat ker..ni gelak2 lak..
(aku mmg xleh ctrl gelak lg, malu pun ade camne nk turun ni..ramai org kt luar)
Bomba1 : haa stretcher2..
Bomba2 : naik la stretcher ni..
(hahah rs malu lak..) bomba1 n bomba2 ni pun usung la aku ke khemah..hehhehe.. aku tutup mata tau.. ramai org kt tepi2 tu.. siap ade suara2 eh ni betul2 pengsan ker? (bongok nyer bdk2 ni) smpai jer khemah da ade katil menanti.. Doktor perempuan pun da tggu.. die urut kaki kanan ku.. aku bg kaki kiri lak.. alang2 leh hilang lenguh terus.. tp mcm x pandai urut jer.. smbil2 aku menjawab segala soalan2 Bomba1.. amik butir2 peribadi aku..


seperti biasa aku dpt sijil n Tshirt (pix3).. ingt da xdpt sijil sbb x abis kn berlari.. tp aku tgk Doktor pun dpt sijil..aku g tuntut kat kaunter laa.. heheh..
pix1--semasa berada dlm ambulance
pix2--kenderaan yg digunakan oleh pasukan Bomba dan Penyelamat ade motor berkuasa tggi, motorbot, ambulance, truck.. bergmbr ngn heli je x dpt.

pape pun terima kasih pd
1 * polis2 trafik yg jg trafik sepnjg 10KM tuh..juga polis2 trafik yg memberi ku peluang naik ambulance gak
2 * ahli pasukan bomba dan penyelamat yg usung aku ke khemah.
3 * Doktor yg urut kaki ku di khemah.










Wednesday, May 7, 2008

kenapa aku x update blog?

;p hahha adekah aku @#$%^?

kenapa aku @#$%^?

sape yg buat aku @#$%^?

bile aku start @#$%^ neh?

sampai bile aku nk @#$%^ jerk

aku @#$%^ ngn ape?

sejauh manekah aku ni @#$%^?

ape @#$%^ tuh nany?
______________________________________________________

p/s: ok jai aku da update.. ok x? terima la seadanya. hahah
 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: