Friday, April 25, 2008

pantry pny hal


sengal sungguh makcik tua tu laa
(kakak angkat jai aka panadol7e )
xth aku nm die
kalo th pun nk wat2 x th
aku senang pggl die si tua penyibuk
kejadian lepas aku ngn si erme ni g naik atas amik biskut chipsmore dlm tong
die sibuk bebel biskut kt bwh kn ade..
sukahati aku la nk amik kt mn biskut tuh.. biskut kt pantry ats bwh bkn sama pun.
kt atas mcm lebih mewah sket laa.. hahaha.
bkn die pny biskut pun..
aku tau mesti die nk amik bg anak laki die mkn..

kes paling dahsyat
asal nyer aku ngn erme nk g amik buah
sbb bbrp hari sblm tuh auntie ckp naik la ats amik buah, sbb xde org mkn..
tp bile naik jer buah da habis.
kami pun cari la ape yg ade dlm kabinet tuh..
nmpk la sup campbell's
ms sibuk2 nk kuar tuh si tua penyibuk tu tny 'cari ape?'
aku wat derk je x jwb.. erme tny blk 'kenapa?'
erme jwb lg,, 'amik brg'
ms nk kuar tu blum sempat pintu tu tutup
aku ckp kuat saje bg si tua tu dgr "sebok wat per"
bengang2 da jd dragon ball aku kt situ.

elok je dok kt tmpt aku
ade org call nk ckp ngn aku. sebut nm penuh lg tuh..
heran kejap.
die tny "td ms nk kuar, ckp sebok wat pe tu ckp kt sapa?
dekat kak watie ke kat kak ju?"
aku ckp "oo sy ckp kt kwn sy tny die tgh sibuk wat pe skrg"
cepat je smpai idea tu kt kepala aku.


bleh x tu pun nk call tny..
oo ingt die jaga pantry, jaga kaunter, kepala die besar laa..
nyampah aku.







hahah kne pindah..



setelah abis metg yg begitu lama.. PM decide kami kne dok dekat2 ngn die.. bg sng die nk monitor laa..hahah abis je die ckp camtu aku ngn erme terus lari ke tmpt yg dimaksudkn tuk cop tmpt.. tmpt x best dpt kat sardo, zaid n yasmin.

koordinat (1,1) - xde org
(1,2) - erme aka kasut gombak.
(1,3) - aku, si penulis
(1,4) - alin aka TL (qhaseh)
(1,5) - *****
(1,6) - *****
(1,7) - *****
(1,8) - PM

(2,1) - arb server
(2,2) - sardo
(2,3) - zaid
(2,4) - yasmin
(2,5) - ******
"
"
"
(2,8) - yvonne aka new SA (ganti kak meg nnt)
"
"
(5,1) - faye
"
(6,1) - kak meg aka SA

hahah so n so n so la kami kt sini.

Sunday, April 20, 2008

Larian1 Beijing : I'm just a Beginner.

Beijing 2008 Olympic Torch Relay Fun Run
20 April 2008, 730am
Dataran Merdeka, Kuala Lumpur (DMKL)

5km, start & end at
Dataran Merdeka.

huhuhu, ni 1st time tau join marathon after 10 years..ahaks.
last aku join marathon ms form two, 5km also. tht one i won at 10th place.. tp tu x mencabar, sbb lawan ngn bdk2 sekolah jer.
nak join tournament?
beb aku da lama x lari ni.. mampus kt tgh jln nnt.
so last Sat just a day b4 the event, aku g training la konon kt tasik titiwangsa. 730 aku da start lari.
ingt nk wat 3 rounds, br 2nd half round, langit da mendung.. aku pun pusing blk laa. on the way blk tu pekena mee kari kt medan selera kt Jln raja Muda Abd Aziz. smpai je umah, aku terus peywai, tido sepnjg hari.. bgn solat, bc magz tertido lg..
org da lama x exercise. tp sepnjg hari tu x hujan pun.. aku tertipu..

sampai hari yg dimaksudkan, aku berdebar mcm ape..mcm nk exam lak. g jemput su kt jln genting klang kul 7pg..tul ke nm jln tu? ntah aku ni x ingt nm jln.. main redah jer. smpai DMKL jam 710pg, wat warm up sket,

ms aku smpai org da ramai b'kumpul, woo diorg nmpk pro..dr segi dressing da th. lagi la aku takut.. debar weh. then jmp kwn2 su spt dlm gmbr, mereka dr Bernama.

ok 740pg kami start lari..bangggg.. aku lari dan lari dan lari..huhh huh huh..semput sudah..aku bwk livita pun x mampu tlg aku..last2 aku byk jln je dr lari..ankle da sakit..sbnrnye dr smlm lg da lenguh2. then su maju ke dpn tggl kn aku..yg kesemputan..hahhaa..

jauh gak laa..sbb aku g ikat tali kasut. last2 aku jln sesorg.. smbil tgk hutan2..lalu kt JKR, jAb Nenas, Getah, JPS Wilayah..kn byk hutan kt situ.. rs mcm nk amik gmbr..tp mcm malu ngn org len..keh keh, jln jln dan jln, bile jln turun bukit aku lari.. x lama lps tu nmpk mcm su kt dpn.. ye laa org pakai tdg x ramai yg join.. sng nk cam laa.

sies mmg org cina je ramai join larian ni.. mungkin sbb Beijing Olympic kot..tgh lari2 tu nmpk awek lari pakai jeans n tshirt bwk bendera China..xphm aku.. letih mmg letih..harapan nk dpt top 20 da punah.. skrg tggl nk cert jer. kne terus kn gak larian..

da nmpk sign board Dataran Merdeka.. ms tu semangat baru da smpai.. aku ngn su terus berlari.. ke garisan penamat. ms da nk smpai tu da nmpk org bwk blk hadiah.. membara je tgk..dlm 825pg da smpai ke garisan penamat..

yaaa aku berjaya.. x smpai 1 jam aku leh habis kn 5km.. beza 30 minit la ngn top 20. x la teruk sgt kn. mungkin lps ni aku join lagi acara2 larian mcm ni.. member nk lari da ade.. just tumpang je laa..su kalo ade lg jgn lupa jemput aku join ek.

Specially-designed souvenir T-shirt and a Finisher’s Certificate.



dpt 2 bende ni pun da ok bg aku..

Friday, April 18, 2008

Biarlah - Nidji

aku sudah berlari
mengejar yang tak pasti
mengejar kamu.. hanya dirimu..

kulantunkan hidupku
kubisikkan cintaku
hanya untukmu.. hanya untukmu...

tapi engkau terus pergi
tapi engkau terus berlari
jadi biarkanlah aku di sini

biarlah kurela
melepasmu, meninggalkan aku
berikanlah aku
kekuatan untuk lupakanmu

waktu terus bergulir
sakit tetap mengukir
jalan hidupku.. jalan hidupku..

berikanlah jiwamu
berikanlah cintamu
hanya untukku.. hanya untukku

tetapi engkau terus pergi
tapi engkau terus berlari
jadi biarkanlah aku di sini

kau jauh dariku
kau tetap menjauh dari aku.

Wednesday, April 16, 2008

Video To Share

video

specially for those who didn't attend the Gala Nite
so interesting....

Tuesday, April 15, 2008

Apo Nk di Kato

Dear all,

Please be informed that you have been selected to attend the Docuflo Training for ARB project. Please refer the training details as below:
Date : 14 - 17 April 2008 (Monday - Thursday)
Time : 9.00am - 5.00pm
Venue : BR2, Level 12

Participants:
1) Azlina Salleh
2) Nur Hanani Abdullah
3) ******
4) ******

Please submit Training Requisition Form completed with signature of your immediate manager (U can refer to the attachment). Kindly be informed that, you will be bonded for one and half (11/2) years . Kindly come and see me by 2.00pm today for bonding signing.

Thanks
Mazia

Friday, April 11, 2008

gudBye Ziela


Zeila used to be our X TL before the current TL.
mula2 agak sombong gak la ngn aku..
aku ingt die mmg jenis camtu..
tp berpunca dr previous Tl gak laa..(sblm zeila jd Tl)

he supposed to introduce me to other members.. aku kn budak baru..

tp xpe laa da lepas.. start rapat ngn die ms g site time UAT dulu.
then x lama lps tu br ku th nape diorg sombong ngn aku.. diorg ingt nnt aku marah2 diorg..hampeh sungguh x? ni celebrate her last day at Sate Haji Samurai..

hopefully tis is the last for us to celebrate farewell party.




Anyway for zeila, gud luck 4 ur future..
n always keep in touch.
kt sn jgn sombong2 ngn org len tau.





























Monday, April 7, 2008

cuti hujung mggu ku..


dpt kn cite penuh di muka surat KematZ.. die paling awal update..huhu
tp aku nk berlagak sket ngn die
sbb game yg ku main lebih byk dr die..hahaha
tiket ku kul 815am.. yg paling awal tuh gigih (cilok ayat zam) bgn pagi. smpai terminal putra kul 8 pg.. breakfast dulu mkn mknn yg ku bawa..
aku ngn su je dr terminal.
pza, mas, zam n wan dr kl sentral tolak kul 1030am..
815 kami bertolak.. 835 da smpai kt Genting Skyway..cepat kn... aku ingt mesti ahso je ramai pg2 ni..budak2 melayu muda pun da ramai nk naik bas awal pg.. pastu mkn2 lg
kt skyway tu sblm naik atas ke tmpt cable car. kami smpai awal kn so xyah rebut2 laa.. jln2 amik gmbr jap.

best laa jln2 ngn diorg ni..
mungkin sbb sekepala kot..
tp sian ngn mas die beriya nk main, tp kne blk cepat lak.. diorg kne blk kul 530pm.. aku ngn su 815 mlm..uhuhu smpai kul 7pm kami masih main2 lari sana lari sini.. panjat sana panjat sini..
seronok..malas jln jauh2 pusing2 divider tu, aku ngn su panjat jer tiang tu..hahaha..bile pk blk rs malu lak..kikiki.

kul 7pm aku ngn su gerak ke tmpt naik gondola..(cable car) ms naik cable car tu aku tetibe rase gerun lak.. rs mcm naik roller coaster.. pastu tetibe xde track.. aku terus tutup muka.

cina sblh : takut ke naik ni?
aku: heheh (aku senyum jer)

da smpai genting Skyway, solat maghrib.. then naik bas kul 810pm.
lps ni kalo g lagi aku target Flying Coaster, Super Toboggan n Cyclone
awal pg lps main game2 ringan, aku ngn su g tgk Flying Coaster..mmg x ramai org.. tp tggu bdk2 4 org tu dtg laa.main ramai2 lg seronok..alih2 hujan time kitorg nk main tu.. game tu tutup laa..
lps diorg blk kami g situ lg.. x bukak lagi..
aku : bila boleh main ni?
bdk jaga kaunter : jap lg kak..
aku : ok laa
bdk jaga kaunter : akak tggu la sini jap.. amik gmbr ke, cuci gmbr ker, singgit sekeping je kak.
aku : lg brp minit neh?
bdk jaga kaunter : x lama, lg sejam bukak laa..
aku : ape??? (dlm hati sejam tu mcm2 ku bleh buat)


tp paling nyesal naik Pirate Ship.. ingt ade hantu kt dlm tu.. takut lagi masuk umah hantu kt melaka tu. tp ms tu naik sbb nk buang masa time hujan jer..aku tertipu tgk org beratur pnjg2 nk naik Pirate Ship..ces tp last2 nk smpai ke penghujung tu aku ngn pza saje jerit kuat2..konon mcm takut..smpai org dpn toleh blkg. pza lagi jahat ajak naik kapal tu smbil mkn sandwich..lg kejam.
zam, mas, pza, wan..
jeles x tgk game yg kitorg main tu dlm satu hari...
satu rekod buat ku..sblm ni plg byk ku main 5 game jer..

ni signboard ms bawak Antique Car
lucu laa, aku da tekan minyak gn tumit tp x laju gak..(abis kuat ku tekan la tu)
siap su kate
su(pelancong) : nany boleh x ko bwk laju sket?
aku (pemandu pelancong) : su, aku da bwk habis laju ni..










ni plak ms naik smpan..mmg comel laa signboard die..
lps ni pulun sumer Thrill Rides tu.. thts is my target
laa..






Thursday, April 3, 2008

nape aku amik gmbr kete ni?


ape yg x kene ngn kete ni?
sian die x nmpk kot line kuning tu..
da la park tmpt aku selalu park..
aku beriya bersemangat tgk dr jauh ade kosong kt sblh die.
alih2 sempit jer..
ngeng tul.
xpe laa aku maaf kn die..
mungkin( ayat erme) die tu org tua yg rabun2 ayam.

p/s: no plat die x sempat aku nk blurr kn.





.

Wednesday, April 2, 2008

April Fool
























akibat tindakan terburu2 si suami lebih percaya kan anjing nya dari isteri nya.
hampeh punya suami.

in da office


pic describe everything

pengajaran dari kisah sufiah - Shilpa Lee

dgn hanya memiliki IQ yg tggi tidak menjamin sesorg itu hidup dgn bahagia dan kaya raya di dunia dan akhirat.
EQ sahaja juga belum cukup sempurna untuk menjadikan manusia itu seorang yang benar-benar hebat dari segi tindakan moral dan akhlaknya...

bila SQ digabungkn dgn IQ dan EQ
baru lah boleh melahirkan insan yg hebat kerana mempunyai kemahiran ketiga-tiganya.
keupayaan mengawal hawa nafsu - nafsu ammarah,
dan pelbagai nafsu syaitan yang lain...
hebat sebagai Hamba Allah dan juga
hebat sebagai Pemimpin di dunia...

Intelligent Quotient (IQ) + Emotional Quotient (EQ) + Spiritual Quotient (SQ) = Quality Person

Teka Gambarajah







sape pandai teka objek ni?
klu:
boleh dipakai
boleh diframekn jua.
ape kah die?
kalo buntu sgt tny mat jai.

Tuesday, April 1, 2008

Farewell Club



leh pggl farewell club x kitorg ni..ish ish hampir setiap bulan ade farewell party. cane neh??

this time the person tht will leave us is Jai aka PanAdoL7e dlm gmbr yg tgh regang kn perut tu.

kali ni mkn kt kenny rogers the curve lak.. again we came back to ofis at 3pm. tu pun sempat g cr brg tuk jai. kah kah kah.

kumar also join us to celebrate tis party.

to Jai,
we will miss u after tis..xde lg kaunter pelbagai tuk aku. FYI jai ni kaunter aku tuk lps geram, share cite2 best, sedih.. sumer laaa.. sgt senang kwn ngn die.. jai gud luck yer kt tmpt baru.. jgn lupa kn kami yer.. insyaAllah lps sethn 2 aku nk try keje tmpt kau lak..kalo g air terjun kemensah ke, g NZ ke give me a call ek..bleh chit chat pnjg.. daaa
 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: