Wednesday, March 26, 2008

farewell party tuk min x berakhir waktu lunch jer.

ptg abis waktu keje, zaid n shafiq plan tuk dajal kn min ni.. lps blk lunch tu aku pelik tgk zaid lepak tmpt shafiq.. aku terpk, ape lak yg diorg plan ni.. sejak bile jd kamcing lak ni.. ermm mls nk g nyibuk tny.

bile nk blk tu br th ape diorg nk buat..
zaid kate nk baling ngn telur..hahah ade2 je bdk2 ni. zaid n shafiq g main masak2 kt level 11..
bahan2 tuk dajal kn min:
-telur rebus yg da lama
-limau mandarin cny
-milo yg da lama
-tisu2 basah.


sementara tggu min n zaid turun, aku, lica, jai n shafiq dok lepak dlm kete shafiq..
elok je min n zaid smpai, shafiq kuar dr kete.
aku, jai, n lica xmo kuar dr kete. takutt..
aku nk jd cameraman je ms tu. makanya bermulala agenda diorg tu.. abis baju min comot.. kt ats tu gmbr lps adegan baling2. lepas tu plan g tgk wayang lak kt cineleisure..
main amik je movie mn2 ikut ms sesuai.
cite ni psl pompuan jepun bls dendam kt 3 org laki yg dulu ofis mate pompuan ni..tp last2 mmg hantu tu ikut je mn laki (pakwe) die tu g. lagi 2 org da kne bunuh.

-Shafiq siap jerit2 tgk cite ni..
-Jai lak tutup mata tp part sensored tuk bdk bwh umo mcm die, x lak tutup mata.
-Alin tutup mulut, tekun je tgk cite ni.. takut terjerit kate die.
-Zaid ctrl cun kt dpn tu.. xth die tido ke ape..
-Min tu asyik sakit tengkuk je, ntah2 ade hantu dok ats bdn die..hihihi seram siot.
-Aku tutup telinga, takut kalo terkejut aku menjerit nnt. (da jerit pun, tp x sedar jer)

Tuesday, March 25, 2008

farewell party lagi tuk ke sekian kalinyer..

venue = Carl's Jr, One Utama
time = lunch hr 1230 - 1445 lebih2 lak ms nyer..
watak utama = muhaimin.. ade kot cite kt blog die.


aku mls nk cite bleh.. kekenyangn ni.. i'm sure my frens hv alr update their blog. so just refer to their blog laa.. sng cite.. yg aku da bc blog zaid.. die br create ari ni.hehehe..

aku mkn ***** chicken salad, tah ape nm kt dpn die tu.. lupa lak.

uuu nmpk berlunggun x?
x abis mkn pun..kenyang giler.
tp aku ade gmbr nk share..
kuar2 restaurant je ade jubin2 yg dilukis tmpl kt dinding.
so cute.

mcm kt hospital lak.. kanak2 pny lukisan.

Monday, March 24, 2008

Road Tour ABPH 2007 - SACC

x sangka kak engku pandai nyanyi..pastu masuk lak sore fafau yg rock tu..tp mcm lebih krg sore kak engku jer.. kak engku nyanyi lagu yg die wat sendiri..huhu cayya lahh. ensem gak si didie ni yerk.. ingt rendah je org die...




video
yg x best nyer ade la mak bapak yg bengong bwk anak2 diorg yg buas ni g tmpt2 cani.. kalo da anak tu jenis ade paku kt punggung xyah la bwk kt tmpt2 camtu. baik bwk g bird park ke, zoo ke, tmn rama2 ker yg dirog leh lari2 ke hulu ke hilir.. ms kt situ aku nk je cubit je bdk2 yg kuar masuk tu. herrrr sabo je la. kalo yg kecik2 xpe..yg da leh jd mak org pun sm gak perangai. nk nyelit2.. kalo bdn tu kecik xpe. ni sebesar balak kecik pun nk nyelit gak.
bdk gemuk : tumpang lalu.
(aku wat keras kn bdn jer, xbg ruang sbb tu kali ke brp tah kerabat die yg gemuk2 kuar masuk)
bdk gemuk : tumpang lalu sket.. (pndg aku ngn zam).. jap je nk g dpn jap.
(aku da mls layan, die tgk zam lak)
zam : lalu laa (muncung kn mulut tunjuk ruang kecik tu)
bdk gemuk tu pun nyelit je celah aku ngn zam.. kalo x brp rendah tu.. duduk laa kt dpn tu. ni diri lak.. sakit nyer hati tgk.. aku ngn zam yg tggi ni rela dok blkg sket bg org2 rendah diri dpn.
bdk gemuk tu xth la sekolah mn.. ke x abis sekolah. ish ish.. ade la manusia camtu kt dunia ni.

nany : zam kalo ko da ade anak, nk x ko bwk diorg kt tmpt2 cani?
zam : (gelengkn kepala jer) aku x kn bwk diorg g tmpt mcm ni.

zam x saba aku nk tggu video klip abg nuar tu dr ko..

lunch kt umah zarul

jmp zarul kt mobil dpn ioi mall punchong.
then zarul jemput kami kt situ. aku follow zarul kelisa putih, n zam follow aku. ni keje pza kecik la ni amik gmbr. su pun join sekali. erm 4 org ni je laa yg tggl. yg len programmer tegar. nk plan tuk ramai2 pny la payah. so skrg ni aku ajak org yg aku rs leh g jer.. yg x dijemput tu usah la kecil hati. usaha lg yer.


























sape yg amik gmbr sbnr nyer nie?
find da difference..
ni la umah zarul.. da kenal da ngn wife die.. lps ni leh lepak sm2 lak. wife die masak mihun soup. bleh tahan la sedap. lps ni nk mkn nasi berlauk plak bleh zarul? ni gmbr lepak2 lps mkn smbil tgk AF ulangn.

Thursday, March 20, 2008

chit chat with accp frens

Muazzam HaSSaN: wehhh apa cer genting, jadi ke, ada sambutan tak, heheheheheh
NanY: jom laa
NanY: su, pza, cris, mas da confirm
Muazzam HaSSaN: hemmm
Muazzam HaSSaN: semua gurlz ke, wahhhhh, aku sorang ajhe lelaki
-----------------------------------
Iza Zain : gi ngan ape?
NanY : bas laa, kite park kt terminal ker
Iza Zain : nnt aku pikirkan, nak naik solero shot, dok sehari ke baper hari?
NanY :sehari jer, tu laa, kite beli tiket awal pg, kite blk yg plg last
Iza Zain : ermmm, nnt i pikirkan dulu ye
-----------------------------------
aDiB: kalu aku tak kene shift, aku bgtau la nanti yea...
aDiB: thanx for remind me
aDiB: nk wat parti buih ke kat genting?? hihi
NanY: pasti salji bleh x
aDiB: salji pun ok, bole baling2
aDiB: sapa warga2 kerajaan langit yg dah konfom nak pegi ni
NanY: bodo la die ni, sape ayah pin tu??, ko ek, adoii laa
aDiB: sengal tau..sape cite pasal org tua tu??, kite kan nak pi tempat tinggi, xde kene mengena dgn pin number ok??
aDiB: yea..kalau aku tak kene shift next month, ok??
NanY: ok
-----------------------------------
NanY : weh pesal x reply email?
Azarul : aku tgh duk pk la ni
NanY : alaa bwk je la bini ko tuh
Azarul : masalah aku baru jer pegi chinese new year aritu....kalau aku follow pun saje jer nk bg ramai, tgk dulu ekk
last msg fr zarul.
Azarul : aku dh pk la...aku xjoin genting tu..sbb aku skrg kt penang...keje xtntu mase..berkemungkinan weekend aku xblk...
Azarul : arini pun kje
-----------------------------------
Mastura : aku ngn chris on jer
-----------------------------------
pza (dlm gtalk puas aku cr mn history die)
pza, tgk lu.. tp mcm die nk g jer
-----------------------------------
sukahati : Aku, Sumarlina Suhaimi, nk join n tlg beli kn 1 tiket.

teman2 yg lain sila reply mcm su juga yer.

tetibe g tasik titiwangsa lak








dari pagi aku plan nk planetarium ngn family aku, tp lps lawat2 org sakit kt AU4, kt hospital tawakkal, da ptg.
tp aku nk g gak, so aku tolak kul 4 ptg dr umah. pny la byk kali U-turn, aku x jmp jln masuk.. panas akak kt dlm kete tu.. tension jer. tgh panas dlm ni, aku belok ke umah kakak sedara aku.. umah die ade bdk kecik. bdk kecik je leh sejukkn hati aku. tu baby dlm gmbr tu umo die 51 hari. da tegak kepala die mcm org besar. yg dukung die tu kak n, ibu baby syifa tu.


ni gmbr ngn sedara aku sblh mak. gmbr family ayahngah n makngah. tdg hijau tu mak aku yg montel..



ni la sepupu2 aku.. anak2 makngah n ayahngah.












Tuesday, March 18, 2008

Tahniah kpd our new MB Tan Sri Khalid


Bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo, Isnin secara rasminya menyerahkan tugas kepada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di Pejabat Menteri Besar di Bagunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, di Shah Alam.

Satu manifesto sdg diusahakan berkenaan pembekalan air secara percuma sebanyak 20 meter padu kpd penduduk negeri Selangor.

Kami doakan agar MB m'dpt kesenangn drpd Allah utk m'jln kn tugas yg diamanahkan.

Friday, March 14, 2008

What is Cubicle


hahha wht is the meaning of cubicle actually..

Thursday, March 13, 2008

Harina Farewell Party at Thai Express


Thai Express Restaurant
1230pm - 1400pm

tis lunch hr, we want to celebrate harina as her last day at Xybase. this is harina who sit beside me.
















ni lak ARB team.. tp muka kak meg terlindung ngn zaid..Jai yg tgh tunjuk hfon tu used to be our report developer se geng ngn Erme yg dok sblh aku tu. tp Jai da convert to AG n x lama lg convert ke company lain lak.
pasni wat farewell party tuk jai lak.
tp sblm tu kne wat farewell party tuk min yg dok plg depan ni.













yg dpn wat peace tu kak Meg our SA.
ni bergmbr sblm dpt mknn..












blk dr lunch, bergmbr kt tmpt harina lak.. ni kire ade 2 team kt sini.. ye la Harina tester tuk project ARB n AG.









Sunday, March 9, 2008

syukur alhamdulillah

KEPUTUSAN PILIHAN RAYA 2008

NEGERI PARLIMEN DUN
BN PEMBANGKANG BEBAS BN PEMBANGKANG BEBAS
W.P. KL 1 10 0 0 0 0
W.P. PUTRAJAYA 1 0 0 0 0 0
W.P. LABUAN 1 0 0 0 0 0
PERLIS 3 0 0 14 1 0
KEDAH 4 11 0 14 21 1
PENANG 2 11 0 11 29 0
PERAK 13 11 0 29 30 0
SELANGOR 5 17 0 20 36 0
NEGERI SEMBILAN 5 3 0 21 15 0
MELAKA 5 1 0 23 5 0
JOHOR 25 1 0 50 6 0
KELANTAN 2 12 0 6 39 0
TERENGGANU 7 1 0 24 8 0
PAHANG 12 2 0 37 4 1
SARAWAK 29 1 0 0 0 0
SABAH 22 1 0 56 1 0
JUMLAH 137 82 0 305 195 2

pg2 lg aku da bangun siap2 tuk pergi mengundi..
mak aku ckp wat pe awal sgt? da la aku demam lg.. aku ckp abis cepat leh blk cepat.
smpai je sn da ramai org.. nk parking pun kne jauh2. xpe laa aku jln sket..
lalu pondok pas.. diorg penuh kt situ..lps tu jmp lak pondok bn.. rs nk wat muka nyampah..
tp ctrl jer.. konon aku nk g undi bn..jiran2 ku ramai wanita umno.. da la aku byk g majlis umno..
xpe undi adalah rahsia..
uuu suspen gak ni..mcm mn nk undi yer? adakah sama spt waktu ku di uni dulu?
Polis: beratur dulu yer..
makcik1: sy da ade no saluran. kne beratur gak ker?
Polis: yg da ade no saluran pun beratur juga yer..
makcik2: eh x payah laa.. pergi je mn2 kelas tu. ikut saluran.

erm lantak korg laa, baik aku beratur kang x psl aku kne ulang semula lak..
aku saluran 6, mak ku saluran 2. waaa saluran 6 x ramai org laa..
aku jln terus masuk je. erm selesai pangkah, aku masuk kn dlm kotak. dlm hati eh diorg ni x mo bgth ke kne wat ape? aku ni da la 1st time..aku assume erm sm je mcm kt uni dulu.
ms masuk kn dlm kotak tu aku doa sket.. 815 aku selesai.

hahha saluran lain kne beratur pnjg.. chnl aku tuk org muda dan br kot.. tu yg sket jer..
aku mengundi utk kawasan N18 - HULU KELANG,
alhamdulillah org yg aku undi tuk pertama kali ni menang.. syukur...
tp kaw aku ni mmg kawasan PAS pun.. hehehe

Wednesday, March 5, 2008

ni cite tuk 4 hari trus

2 Mar
ms nk g mkn2 ngn famili kt restaurant kunang2
hujan mlm tu, aku ingt tgn aku pegang hfon..
tp ms tutup payung aku da sedar kt mn hfon tu..
tercicir kt mn tah
yg pelik x terus cr pun..
nnt blk umah la cr.
hilang dpn umah..
bile aku tgk blk ats kete aku kt wiper tu ade senaskah surah yasin yg da kuyup.
sah dah ade org yg amik ni, pastu die ganti ngn surah yasin lak..
tp ape la pekdah nyer die amik hset aku tu
bkn leh gn pun.. kne insert password. tp xth la kalo format terus leh gn.
aku pun block simcard aku tuh.

3 Mar
half day ari ni..
g menara celcom jap.. amik simcard kat situ.
then g mines lak. atas cadangan jai. baek beli hfon kt situ kate die.
die pun cite la sbb2 yg jgn beli hfon kt sg wang, low yat n pc.
aku pun dgr je ckp die.. ermmm ok..
tp aku x th jln ke sn lak..
kalo accidently smpai tu penah laa..tp lupa..
aku tny shafiq lak cane nk ke sn..
since dlm blog die ( sHafiq Q) ade cite die g lepak2 kt sn.
dgn berbekal kn direction yg betul aku smpai juga ke sn.
tp x sampai sejam aku kt sn.
beli2 terus blah.

4 Mar
hahah smlm aku batuk2..rs x sedap bdn jer..

5 Mar
ari ni aku bersin tahap nk menyumpah dah.. bdn pun panas jer.
ngadu kt jai ckp aku demam n rs x selesa sungguh..
jai :
aiyakk mc je laa
nany :
nk mc nnt2 la dulu, kalo da teruk skt br aku mc

tp ni mcm da x thn sejuk.. kt tmpt aku ni kdg sejuk tahap gaban..
kdg2 mcm dok kat bara api tu..mmg ngeng tul laa

Sunday, March 2, 2008

Say "Belia Benci Maxis"

Sebab2 perlu memboikot maxis:


1-maxis menyalurkan 10% keuntungan kpd
IFC(pertubuhan kuffar di malaysia yg
berkeras MEANGHANCURKAN ISLAM)

2-Ananda Krishnan melabur saham
hotlink ke sebuahpusat judi
terbesar,BINARIANG GENTING!

3-maxis ddapati menyalurkan bantuan ke
india bagi membantu puak2 pelampau
india disana yg berusaham'hapuskan
UMAT ISLAM

4-maxis turut menaja maintainence bg
penjagaan patung besar buddha di batu
caves."jihad fisabilillah!!"

GEMPAR!
Gereja didalam UPM sedang
dibesarkan...couple antara
kristian&muslim semakin ramai..


comment from nany:
hahah sape leh cari belia benci celcom lak..
ni jmp kt fster.. ade member fwd kn.
cari mn celcom salur kn keuntungan yg diperolehi..
 
Copyright © 2010 :.: nhanania :.: